Jori Brander

Enkelit ja demonit

Enkeleitä ja demoneita on Dan Brownin fiktiivinen romaani, kuten on myös hänen tunnetumpi teoksensa Da Vinci -koodi (2003). Enkelit ja demonit on teosten syntyjärjestyksessä ensimmäinen (2000), vaikka elokuvat ja suomennetut versiot ilmestyivät käänteisessä järjestyksessä Da Vinci -koodi ensin.
Kirjojen ja elokuvien suosio oli melkoinen ehkäpä sen vuoksi, että niissä lähestyttiin kriittisesti – joskin fiktiivisesti – kristinuskon perustotuuksia myyttisen aineksen ja mielikuvituksella värityn kirkkohistorian pohjalta.
Jotenkin kuvaavaa on se, että kirjat ja elokuvat saivat suuren suosion. Myönteisessä mielessä suosio kertoo siitä, että ikuisuus- ja uskonasiat kiinnostavat ihmisiä edelleen.
Huonompi uutinen on se, että kirjat herättivät kohua sen tähden, että monet lukijat harhautuivat uskomaan niitä todeksi ja kyseenalaistamaan jo vuosituhansia kestäneet kristinuskon perustotuudet vain siksi, että kirjailija osaa kertoa heille vaihtoehtoisen tarinan ilman kohtitulevaa sanomaa Kristuksesta. Emmekö siis ole kertoneet heille evankeliumia uskottavasti?

11.10.2009, Tampereen metodistiseurakunta

KuunteleLataa

Linkitä saarna

Näin voit sisällyttää saarnan omille nettisivuillesi. Kopioi alla oleva html- koodi sivustollesi.