Jori Brander

Daavidin lujat armot - Kun tunnet olevasi kiusauksissa

Jokainen päivä pitää sisällään jotain sellaista, mitä emme osanneet etukäteen odottaa. Kutsumme tällaisia yllättäviä käänteitä sattumiksi, vaikka hyvin tiedämme, ettei uskovan elämään kuulu sellaista käsitettä kuin sattuma, koska mitään ei tapahdu Herran sitä sallimatta (Matt. 10:29,30).
Sattumiksi mieltämiämme tapahtumia kutsumme vaihtelevin sanan kääntein. Mieluisa yllätys on \\\'onnenpotku\\\', kun taas ikävä yllätys on joko \\\'huonoa tuuria\\\' tai \\\'pahaa karmaa\\\'. Vaikka lajittelemme näitä elämän tuomia yllätyksiä hyviin ja huonoihin yllätyksiin, niin yllätyksen lopullinen \\\'laatu\\\' ratkeaa vasta myöhemmin – sen jälkeen, kun olemme sen ensiksi kohdanneet ja reagoineet siihen.
Huono käänne voi koitua siunaukseksi ja onnenpotku voi \\\'langettaa kirouksen\\\' yllemme. Omat asenteet ja valinnat määräävät käänteiden lopullisen merkityksen jatkon kannalta monesti vasta yllätyksen jälkeen. Tästä hyvänä esimerkkinä on Raamatun kertomus kuningas Daavidin \\\'onnenpotkusta\\\', joka kohta koitui kuolemaksi toiselle ja kiroukseksi hänelle itselleen. \\\'Onnenpotkun\\\' jälkeen tehdyt valinnat johtivat hänet aina vain syvempään ahdinkoon. - Kyllä, kyseessä on teksti Daavidin ja Batseban kohtaamisesta ohikiitävässä hetkessä.

20.06.2010, Tampereen metodistiseurakunta

KuunteleLataa

Linkitä saarna

Näin voit sisällyttää saarnan omille nettisivuillesi. Kopioi alla oleva html- koodi sivustollesi.